Home » Blog » Ce are un baiat rau? Cum obții aceste trăsături în relaționarea cu femeile

Ce are un baiat rau? Cum obții aceste trăsături în relaționarea cu femeile

baiat rau

Termenul de “băiat rau” te duce cu gândul la o persoană de sex masculin care se comportă urât cu fetele, iar ele ajung să îl placă. E o concepție greșit înțeleasă, iar în articolul de față îți voi prezenta informațiile concrete bazate pe studiul științific al psihologiei evoluționiste.

Așadar, vreau să știi ca acest articol nu e pentru tine dacă vrei să gasești replici tâmpițele de agățat fete de liceu, ori vreun ghid prin care înveți cum să ajungi mai “macho”. Voi folosi conceptele de “baiat bun” și “baiat rau” cu scopul de a te ajuta pe tine să înțelegi de ce te comporți într-un anumit fel și ce atitudine să îți dezvolți de aici înainte față de tine însuși astfel încât să fii apreciat și respectat de prietenii tăi și de femeile cu care interacționezi într-un mod natural.

Vom clarifica diferite stereotipuri atribuite bărbaților, de unde au luat naștere, ce semnifică acestea în esență și cum pot fi utilizate astfel încât să ne putem îmbunătăți potențialele relații, ori a beneficia de diverse experiențe emoționale alături de persoanele de sex opus.

Dinamică dintre cele 2 sexe există, prin definiție, încă de la începutul omenirii.

Aceste 2 entități diferite ce aparțîn aceleiași specii s-au dezvoltat de-a lungul timpului în moduri diferite, esența lor rămânând însă aceeași, iar diversele raporturi relaționale dintre cei doi au avut un impact atât de puternic încât le-a influențat amândurora personalitatea în mod decisiv.

Conform ipotezelor și concluziilor survenite din psihologia evoluționistă, multitudinea interacțiunilor cu femeia, modul de a se raporta la problemele cotidiene și la viață, precum și nevoia de a găși un echilibru între distracție și responsabilititati, bărbații au fost clasificați în două mari categorii: LOVERs (baiat rau) și PROVIDERs (baiat bun).

Cele două lături ale bărbatului preistoric au fost dezvoltate în funcție de raportul pe care l-a construit cu femeia și de trăsăturile sale de personalitate avute în timp.

În continuare, vom vedea portretul celor 2 în linii mari:

LOVERs (baiat rau): puternic, neînfricat, inteligent în rezolva problemele cotidiene, rece, calculat, interacționează cu mai multe femei odată, infidel, greu de controlat, ia deciziile fără să țină cont de femeie, caută mai mult sex decât relație, foarte buni în a crea ATRACȚIE în femeile preistorice.

PROVIDERs (baiat bun): sensibil, precaut, inteligent în a rezolva problemele din sânul tribului, cald, delăsător, preferă să interacționeze doar cu o femeie, fidel, ușor de influențat, ține cont de deciziile femeii, caută mai mult relație decât sex, foarte buni în a crea CONEXIUNE în femeile preistorice.

După cum vezi, cele 2 portrete sunt diametral opuse. Fiecare are puncte forte și slăbiciuni.

Lovers aveau capacitatea de a aduce prosperitate și continuitate în trib, de aceea ei erau extrem de atractivi pentru sexul opus, ea preferând să stea lângă el pentru valoarea ce o aducea; însă le făceau pe femei uneori să sufere, abuzand de ele, și părăsindu-le când se năștea un copil.

Totodată, Providers aveau capacitatea de a rămâne fideli lângă femeie imediat după actul sexual și nașterea copilului lor, de aceea femeia preferă să stea lângă el din punct de vedere al încrederii în el, însă nu se simțeau la fel de atrase de aceștia că și de lovers. De aceea nu își doreau să aibă parte de relații sexuale cu aceștia. Paradoxal, nu?

Făcând o analogie cu perioada contemporană, acest tablou îți poate fi destul de familiarizat. Amândoi știm cazuri în care femeile erau extrem de atașate, iar apoi părăsite de acel “baiat rau”, iar apoi veneau să se plângă la “băiatul bun” pentru puțină consolare.

Totodată, cazurile în care femeile care erau stabile la casă lor au lăsat în urmă întreagă familie, și soț și copii, pentru o altă persoană… Oare de ce..?

Înțelegi acum cum se leagă lucurile? În esență, nimic nu s-a schimbat, poate doar contextul și modalitățile de a se externaliza trăsăturile de Lover (baiat rau) și de Provider (baiat bun).

Ideea de baza este că indiferent de natură să, bărbatul preistoric avea avantaje și dezavantaje, iar cum creierul uman evoluează extrem de greu, preferințele femeilor și cele două laturi ale bărbaților au rămas prezente chiar și în ziua de azi, schimbându-se doar contextul.

În ziua de azi LOVERs sunt cunoscuți că fiind BadBoys (baiat rau): preferă experiențele extreme, pun pe primul loc direcția lor în viață, sunt solitari, și au interacțiuni cu mai multe femei.

Totodată, PROVIDERs sunt cunoscuți că fiind GoodBoys (băieții buni): preferă experiențele sigure, pun pe primul loc relația lor sigură cu femeia, sunt mereu în relație, preferă a fi fideli unei singure femei, fiind cu ea dulce, atent și sensibil.

Deși sunt 2 tipologii total diferite, ambele există în fiecare bărbat în parte în anumite cantități. E una mai bună decât cealaltă? DEPINDE de cum anume te foloseșți de ele. În continuare vom analiză atât părțile bune, cât și pe cele toxice în ambele direcțîi.

Trăsături folositoare LOVERs (baiat rau):

-congruenți vocii interioare, își urmează propriul drum în viață

-amuzament, energie, vitalitate

-pun misiunea personală mai presus de relația cu o femeie

-creează emoții foarte puternice în femei, fie pozitive, fie negative.

-capacități de conducere în grupuri sociale/ leadership

-caută a avea diverse experiențe cu mai multe femei

-le provoacă pe femei, le face să investească și să muncească pentru el.

Trăsături distructive LOVERs (baiat rau):

-nu le pasă de femei. Vor doar sex, fără iubire

-își pot bate joc de ele

-uneori, le oferă doar emoții negative femeilor

-sunt insensibili, indiferenți

-egoism, fac totul doar pentru ei

-infideli

-lipsa de inteligență socială datorită tendinței de a exagera în comportamentele lor distructive

-predomină mândria, aroganță și lipsa de respect pentru femei și pentru oameni

-vede în femeie doar material de sex

Întrebare: Ok, cum pot deveni lover?

Răspuns: Învață ‘game-ul’/’seducția’.

Caută pe net resurse despre cum poți relaționa mai eficient cu sexul opus. Ieși din casă și interacționează cu femeile pentru a dobândi experiență socială. Ia fiecare aspect din cele enumerate mai sus și lucrează la fiecare în parte. În timp vei vedea rezultate.

La polul opus, vom examina celălalt construct:

Trăsături folositoare PROVIDERs (baiat bun):

-capacitatea de a se conecta cu o femeie la un nivel profund&autentic

-capacitatea de a rămâne fidel în vederea procreării

-capacitatea de a trăi și oferi iubirea

-protector pentru familie și grupul din care aparține

-caută să aibă o experiență profundă cu o femeie

-cald, dulce, de încredere, sesibil

-poate vedea în femeie o ființă umană cu care vrea să se conecteze.

Trăsături distructive PROVIDERs (baiat bun):

-creearea doar de emoții pozitive (astfel devii previzibil, iar atracția dispare)

-pune mai presus femeia decât binele propriu/misiunea personală (relația va devenit toxică)

-mult prea amabili, fiind catalogați că ‘bărbați slabi’

-poate vedea în femeie un premiu mai mare decât valoarea să personală, făcându-l să fie disperat după ea și după atenția ei.

Întrebare: Ok. Cum pot deveni Provider?

Răspuns: Pur și simplu să ai o relație.

Definteste-ți clar cum ai vrea să fie pentru ține partenera de relație. Conturează-ți clar un portret anume. Fiți împreună, iar conexiunea dintre voi doi se va stabili în mod natural.

Ea te va învăța să fii calm, atent, dulce și sensibil când are nevoie, iar datoria ta este să nu îți pierzi masculinitatea și trăsăturile de lover când înveți acestea.

Acesta e un topic foarte larg care merită analizat într-un alt articol, dacă va exista interes.

Totuși, pe moment îți pot spune că cel mai tâmpit comportament pe care-l poți avea față de ea este să fii 100% drăguț (să-i faci poftele, să-i aprobi toate opiniile, să îi faci pe plac etc.. având convingerea falsă că “așa îi demonstrezi că o iubești”).

Am multe argumente pentru a demonta această convingere falsă încât ar fi nevoie de un alt articol doar pe această tema, după cum am zis, dar ideea e că aceste comportamente care o valorizează mai mult pe ea decât pe tine te vor pune într-o poziție inferioară, iar balanța relației voastre va fi dezechilibrată, într-un final, ea te va părăsi pentru că nu mai simte nicio fărâmă de atracție pentru tine, ori mai rău, te va ține așa, tu având o relație toxică.

Ține minte: O femeie poate face 2 lucruri: ori scoate ce e mai bun din tine, ori ce e mai rău, dar niciodată nu rămâne indiferentă!

Probabil lucurile îți sunt mult mai clare acum. Dacă e așa, paradoxul ar fi că ambele tipologii sunt bune, dar sunt diametral opuse. Ce e de făcut în cazul acesta?

Dilema femeilor: Din câte ai observat, problema este că femeile sunt extrem de atrase de ‘baiatul rau’ care nu oferă atenție și încredere, de aceea ele știu că ar fi o pierdere de timp să stea pe lângă el; dar totodată nu pot sta nici cu un ‘băiat bun’ deoarece nu simt nimic pentru el; nu simt a fi interesate în mod sexual de acesta. Care ar fi soluția pentru așa ceva?

În cele ce urmează am să îți prezint idealul general al oricărei femei: A avea o personalitate atât de faină și realizări în lumea exterioară atât de notabile încât să fii catalogat de ea “un tip dintr-o altă liga”, dar totodată a avea capacitatea de a-i oferi o experiență emoțională unică, de a fi vulnerabil și a avea o conexiune specială cu ea, te poate face “the ultimate man” în ochii ei!!

Desigur acesta e doar idealul, perfecțiunea întruchipată spre care toți tindem. E o adevărată artă pe care tu, ca bărbat, o ai toată viață ta de învățat și niciodată nu o vei stăpâni la perfecție, dar pe care înveți să o accepți și să o deprinzi în călătoria vieții tale. Lucrează la ține zilnic. Asta e garanția că ești pe drumul tău!

Cred că ți-ai făcut o imagine de ansamblu asupra celor 2 tipologii. Încă odată, în opinia mea, versiunea ideală dintre cele două: 50% LOVER + 50% PROVIDER! Exact!

Ai nevoie să ai ambele tipologii în personalitatea ta și a le exprimă la momentul potrivit. E nevoie să lucrezi la tine însuți în fiecare zi astfel încât să scoți toate acele tipare toxice din cele 2 tipologii și să le dezvolți pe cele benefice.

Totuși, pentru că știu că acest lucru presupune extrem de mult efort pentru a ajunge la rezultate, iar lucrurile sunt foarte ambigue la început, vreau să îți ofer 3 metode concrete pe care le poți implementa începând de azi în interacțiunea ta cu sexul opus care îți vor dezvolta trăsături din ambele tipare. Prin urmare, aceste comportamente generează atât atracție, cât și conexiune cu persoana în cauză.

1. Contactul vizual

E un comportament atât de simplu, dar atât de puternic în dinamică socială. Tot ce trebuie să faci este să privești persoana în ochi atunci când vorbești cu ea.

Nimic mai mult. De menționat ar fi să nu menții contactul vizual mai mult decât trebuie pentru că vei da senzația că te holbezi, dar nici prea puțin pentru că vei subcomunica că încerci asta, dar ți-e frică.

Pentru a face acest lucru corect, tiparul mental ar trebui să fie: “Sunt aici, sunt prezent, ai în față ta o ființă umană care vrea să te descopere, să se convingă cine ești de fapt.” Doar exersează la început în față oglinzii și observă ce subcomunici. E nevoie că privirea ta să exprime căldură, intensitate, sexualitate și încredere.

2. Poveștile

Capacitatea de a spune o poveste despre tine, trecutul tău, sau orice alt lucru e extrem de importantă: aici ai ocazia să exprimi o gama largă de trăsături de personalitate: carismă, sensibilitate, iubire, entuziasm, originalitate, creativitate etc. Când spui o poveste, ai nevoie să adaugi imagini vizuale, auditive și kinestezice pentru a-l face pe cel ce te audiază să intre în lumea ta.

Totodată, e indicat să spui poveștile exact cum s-au întâmplat, fără să te lauzi, să exagerezi, ori subestimezi. Personal, promovez autenticitatea.

3. Oferirea unei game largi de emoții

A oferi emoții diferse femeilor e o formă de valoare care creează atracție, însă e nevoie să le exprimi într-o formă echilibrată. Dacă oferi prea multe emoții pozitive poți ajunge în friendzone (provider distructiv), dar dacă oferi prea multe negative poți distruge șansă de a avea încredere în tine (lover distructiv).

Cheia e să le echilibrezi și să oferi emoțiile într-un mod în care să subcomunici amuzament, pozitivitate și prietenie.

Știi sigur că ai avut succes când ea ori se validează, ori rade. Dacă se supără ori n-ai făcut tu bine livrarea, ori nu rezonează ea cu glumele respective.

Câteva exemple că să înțelegi ideea:

Tu: “Ce unghii drăguțe ai (emoție pozitivă), păcât că sunt false…(emoție negativă)”

Ea: “Ba nu!!! Nu sunt false, mi le-a făcut o prietenă” (succes, s-a validat)

Tu: “Tu cu fața asta ai făcut revelionul…? (emoție negativă) Super!! Îmi imaginez că ai fost sufletul petrecerii!! Bate palmă! (Emoție pozitivă)

Ea: “hahaha!!” (succes, a ras)

Tu: “ce parfum fain ai, îmi place maxim!(emoție pozitivă) E din acela din Zara, nu? La reduceri, că nu-l cumpără nimeni” (emoție negativă)

Ea: “ceee?! Adică eu îmi iau parfum la reduceri? Să știi că l-am primit! (succes, s-a validat)

Tu: “Nu mai face asta!!” (foarte vag, nu știe ce să creadă, emoții diverse)

Ea: “Ce? Ce? Ceeee..?! (succes, simte diverse emoții, caută răspuns)

Exemplele pot continua, dar cred că ai prins ideea. Ceea ce contează este să fii autentic, să spui ceea ce îți vine pe moment și să oferi o experiență emoțioanala plăcută, atât ție, cât și ei.

Nu recomand să le iei că pe niște “replici de agățat” ori fraze învățate mecanic. Nu vor funcționa pentru că ele te simt când o faci autentic și când nu. Sunt doar câteva exemple pentru a te face să înțelegi principiile, dar ideea de baza este să îți dezvolți capacitatea de a-ți exprima personalitatea în mod unic, dar cât mai eficient cu putință.

Sunt doar 3 comportamente pe care ți le-am oferit de data această. Ele nu te vor transformă în acel “bărbat ideal/ băiat rău” pentru că mai sunt extrem de multe aspecte în această călătorie, dar cele 3 sunt un bun început.

Cu timpul, vei caută singur alte informații pe acest subiect și îți vei dezvolta un stil propriu care îți va aduce abundență în acest domeniu.

Mult succes în călătoria în care te afli!!

Cu respect,

Lucian Pușcașu

P.S. Daca aceste informatii ti-au fost utile, iti voi lasa un link catre un alt articol pe aceeasi tematica: Atractie sexuala: de la instincte primare la iubire spirituala 

* Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la newsletter pentru a primi săptămânal informații suplimentare prin e-mail. Totodată, nu uită să acorzi un Share acestor randuri pentru a vedea și prietenii tăi ceea ce citești, un Like paginii de Facebookprecum și un Follow pe Instagram, pentru a rămâne în contact cu viitoarele postări de pe blog. În cele din urmă, materialele psihoeducaționale sunt livrate și în format video, prin platforma YouTube. Așadar, te invit să ne vedem și acolo, abonându-te la canal.*

#dezvoltarepersonală #psihologie #psiholog #psihoterapie #psihoterapeut #semped #sănătateemoțională #sănătatemintală #psihoeducație #psihologiepozitivă #dezvoltareprofesională #blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *