Sari la conținut
Home » Blog » Regula 10X. 10 principii despre succes de la antreprenorul Grant Cardone

Regula 10X. 10 principii despre succes de la antreprenorul Grant Cardone

grant cardone

Grant Cardone este un antreprenor de talie mondială, printre cele mai influente figuri ale educației financiare din domeniul online, unul dintre cei mai respectați investitori, soț iubitor și tată de familie.

Dacă ne uităm la realizările sale de până la vârsta de 63 de ani, putem spune fără îndoială că este un om de succes, care a câștigat și câștigă în fiecare zi jocul vieții. Personal, am avut oportunitatea să studiez câteva dintre cursurile sale și să-i citesc cartea Regula 10X, și să extrag învățămintele cele mai de preț pe care el le-a putut oferi.

Astfel, vreau ca în acest articol să împărtășesc cu tine cele mai importante 10 principii ale succesului după Grant Cardone. Aceste principii nu fac referire doar la domeniul antreprenorial, ci pot fi generalizate și aplicate la toate domeniile vieții.

1. Evoluează pe fiecare domeniu al vieții

Pentru Grant Cardone este nu este important doar domeniul antreprenorial. El este un antreprenor prin excelență, dar este și soț, și tată de familie, și educator pentru copii săi, și practicant al sporturilor și călător în toate continentele, și prieten și, în cele din urmă, OM.

El ne învață că nu doar banii sunt importanți, iar că succesul personal înseamnă să maximizezi rezultatele în toate domeniile vieții tale. Nu intra în capcana de a crede că dacă ești om de afaceri nu ai timp de familie și invers, ori dacă faci sport sau iubești arta nu ai posibilitatea să faci bani.

Există timp pentru toate, iar acest timp trebuie fructificat la maxim pentru a obține rezultate pe măsură toate domeniile vieții.

Indiferent dacă citești o carte pe săptămână, îți ieși din zona ta de confort sau, după cum spuneam, pur și simplu cauți să fii excepțional în fiecare domeniu al vieții, cea mai bună investiție este întotdeauna în tine, conform lui Grant Cardone. Iar dacă un investitor de talie mondială spune că aceasta este forma de investiție supremă, poate ar fi cazul să-l asculți. 🙂

2. Succesul este în prezent și viitor, nu în trecut

Pentru Grant Cardone nu există ziua de ieri. Există doar ziua de azi și ce va face mâine, peste o săptămână și peste 10 ani. El are nenumărate succese și eșecuri în trecut, dar nu le lasă să-i perturbe gândirea. Riscul este acela de a te complăcea în succese sau de a te demoraliza în urma eșecurlor trecutului.

Succesul nu este definit de ceea ce ai făcut ieri. Succesul e definit de ceea ce faci astăzi. Ideea de bază e că trecutul nu poate fi schimbat deci nu are rost să privim spre el. Totodată, viitorul este cel care ascunde comorile dorințelor noastre. În viitor nu a ajuns nimeni încă, deci poate fi atins de oricine, în egală măsură.

De fapt, succesul este diferența dintre realitatea unde te afli chiar acum și realitatea viitoare unde vrei să fii. În ecuația succesului are loc doar prezentul și viitorul, nu și trecutul. Grant Cardone ne îndeamnă să pășim pe axa timpului în primele două direcții și să uităm de cea de-a treia.

3. Stimă de sine

Grant Cardone spune că pentru oricine are obiective de atins, este esențială o stimă de sine ridicată. Pentru fiecare antreprenor miza nu este în primul rând pe masa unde se află banii, și nici măcar pe table jocului vieții. În schimb, miza se află în el însuși.

Chiar dacă sună clișeic, totul pleacă de la tine. E nevoie să știi cine ești, ce vrei, ce valorizezi și cât valorezi. Respectul de sine este sursa principală de valoare în viețile noastre, iar banii, rezultatele și orice fel de succes în plan extern, doar o simplă reflexie. Așadar, succesul începe cu tine și din tine.

Totodată, în viață, învață cum să rămâi implicat, să încerci lucruri noi și să cauți șanse să-i ajuți pe ceilalți. Respectul de sine fără componenta umană se transformă în narcisism și egoism. E important să te valorizezi pe tine, dar să rămâi umil și modest totodată, fiind aproape de inima celor din jur.

4. Monitorizează-ți progresul

Antreprenorul Grant Cardone ne îndeamnă nu la a dobândi rezultate exterioare în primul rând, ci la o evoluție continua. Conform principiilor economiei și a eficienței, orice lucru care este monitorizat poate fi și îmbunătățit. Așadar, evoluția continuă nu se poate realiza fără o monitorizare constantă.

Folosește-te de tabele, jurnale de lucru, statistici în excel, feedback-uri, critici, apreciere și invidia oamenilor și, în general, de orice unealtă care te poate ajuta să observi stagnarea și progresul pe fiecare domeniu din viața ta.

5. Gestionarea timpului

Învață să-ți programezi ziua. Fă-ți timp atât pentru proiectele profesionale, cât și pentru cele personale. Fă-ți timp de calitate cu familie, fă-ți timp de stat cu prietenii, fă-ți timp pentru hobby-urile tale. Ține un calendar complet, fără loc liber în care să n-ai ce să faci. Rămâi ocupat și eficient tot timpul.

Grant Cardone spune că viața trebuie trăită în mod activ și nu pasiv. Asta înseamnă că ai nevoie de ocupație continuă, fie ea de tip productivitate și obținerea de rezultate, fie ea de tip familie și capitol personal. Nu lăsa așadar niciun minut liber în care să nu ai ce să faci.

6. Rămâi energizat

Un lucru pe care l-am remarcat la Grant Cardone este energia cu care te învață. El are 63 de ani, dar este într-o formă fizică excelentă. E foarte vioi și motivant când vorbește, simținud-se siguranța și echilibrul emoțional de care dispune.

Astfel, Grant Cardone e dovada vie că mitul omului bătrân de afaceri care stă într-un birou încruntat, posomorât, sleit de putere și fără chef de a vedea pe nimeni este doar un mit nefondat. În schimb antreprenorul este plin de energie, motivat și dornic de a lucra la orice obiectiv cu zâmbetul pe buze.

Astfel, sugestia lui Grant Cardone este să afli cum să-ți crești și să-ți menții energia. Câteva modalități sunt exercițiile zilnice, alimentația sănătoasă, evitarea zahărului, un pui de somn când este necesarea și, în general, orice formă de mișcare și utilizare a corpului.

În cele din urmă, Grant Cardone ne îndeamnă să spunem un mare DA vieții. 🙂

7. Scop

Succesul este o datorie cu caracter spiritual. Când abordezi succesul ca pe o datorie, ai un scop mai înalt decât doar obținerea pură a banilor. Banii sunt un efect secundar. În plan principal să se afle misiunea ta, dorința ta de a face bine în viață și oamenilor. Astfel, conform lui Grant Cardone, vei oferi mai mult decât te-ai fi așteptat până acum și vei primi mai mult decât ai sperat vreodată.

8. Obiective

Scopul este unul personal, pur spiritual. E viziunea de ansamblu a vieții și a idealului încotro se îndreaptă pașii tăi. Însă acest scop ia un caracter practic doar prin obiectivele concrete pe care urmează să le atingi.

Grant Cardone ne propune să facem un obicei din a ne scrie zilnic obiectivele pe care vrem să le atingem. În mod concret, să ne scriem în fiecare dimineață obiectivele, și să le revizuim înainte de culcare. Astfel suntem conectați la sarcinile concrete și la viziunea generală de dimineață până seara.

Doar începe să practici acest exercițiu propus de Grant Cardone și observă cum se schimbă comportamentul tău de peste zi. În plus, această acțiune te va ajuta să-ți imaginezi ceea ce dorești, concentrându-te pe viitor totodată, nu pe trecut. Scrierea obiectivelor te menține conectat la prezent, privind către viitor.

9. Termină ceea ce începi

Pe măsură ce înveți să te concentrezi asupra obiectivelor zilnice, îți vei dezvolta și abilitatea de a termina respectivele saricini. Grant Cardone ne îndeamnă să facem mai întâi cele mai dificile lucruri și să finalizăm fiecare sarcină pe care o începem. Astfel, ne spune antreprenorul, ne vom împinge să facem mai mult decât este posibil.

10. Regula 10X

La final avem și principiul simbol al lui Grant Cardone, și anume 10X. Dacă toate celelalte principii pot fi preluate de la alți antreprenori, regula 10X este semnătura antreprenorială a lui Grant Cardone.

Regula 10X constă în a face de 10 ori mai mult. Atât. Citește de 10 ori mai mult, fă de 10 ori mai multe proiecte, mergi de 10 ori mai des în excursii, dă de 10 ori mai multe telefoane, produ și investește de 10 ori mai mulți bani, vorbește cu de 10 ori mai mulți oameni, prieteni și potențiali parteneri, finalizează de zece ori mai multe proiecte într-un an.

Grant Cardone spune că succesul în viață vine din acțiunea masivă. Astfel, el ne sfătuiește în termeni metaforici să devenim adevărați “maniaci” în cariera și viața personală după acțiunile întocmite.

Oamenii mediocri sunt mediocri pentru că fac acțiuni mediocre și într-o cantitate mediocră. În schimb, oamenii excepționali fac de 10 ori mai mult decât cei obișnuiți și abordează problematicile de 10 ori mai mari decât cele cu care e în stare să se confrunte un mediocru.

Grant Cardone sugerează că regula 10X se aplică prin dominanța spațiului și a acțiunilor, captarea atenției, păstrarea unei mentalități prospere și înconjurați cu oameni pe măsură.

Vrei să faci bani? Să ai un venit de 1.000 de euro pe lună? Caută să faci 10.000! Vrei să faci 10.000 de euro pe an? Caută să faci 100.000! Vrei să faci o excursie pe muntele Fărăgași? De ce nu pe Kilimanjaro? Vrei să ai parte de o vacanță în Delta Dunării? De ce nu în insulele Hawaii? Conform lui Grant Cardone, trebuie ca visele noastre să fie inimaginabil de mari. Suntem învățați să gândim prea limitat și asta e problema, iar regula 10X ne scoate din această gândire toxică.

Până nu te doare burta când te uiți la obiectivele tale, până nu ai acel gol în stomac și neliniște în privința satisfacțiilor vieții, vei gândi în continuare mediocru. Scopul este acela de a visa grozav de mare și de a descătușa potențialul minții noastre de a merge în direcția viselor noastre. Regula 10X a lui Grant Cardone ne îndeamnă să dăm tot ce avem mai bun din noi.

Lucian Pușcașu

***Dacă nu ai timp de citit, acest articol poate fi parcus și în format video pe YouTube.***

* Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la newsletter pentru a primi săptămânal informații suplimentare prin e-mail. Totodată, nu uită să acorzi un Share acestor randuri pentru a vedea și prietenii tăi ceea ce citești, un Like paginii de Facebookprecum și un Follow pe Instagram, pentru a rămâne în contact cu viitoarele postări de pe blog. În cele din urmă, materialele psihoeducaționale sunt livrate și în format video, prin platforma YouTube. Așadar, te invit să ne vedem și acolo, abonându-te la canal.*

#dezvoltarepersonală #psihologie #psiholog #psihoterapie #psihoterapeut #semped #sănătateemoțională #sănătatemintală #psihoeducație #psihologiepozitivă #dezvoltareprofesională #blogger

E-BOOK GRATUIT DESCOPERĂ-ȚI VOCAȚIA
Sunt de acord să mă abonez la acest blog.
Dacă îți place acest Blog înscrie-te acum în comunitatea educației emoționale Semped și vei primi informații săptămânale prin e-mail. Totodată vei primi cadou eBook-ul "Descoperă-ți și trăiește-ți Vocația"
Vei primi 2 articole gratuite pe săptămână prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *